Planuojantiems savo atostogas, pageidaujantiems įdomaus laiko, praleisto lankant įžymius architektūrinis objektus; norintiems mėgautis nuostabiais paplūdimiais bei puikiomis pramogomis, kurias siūlo įvairūs kurortai, vertėtų rinktis Bulgariją. Čia jūsų dėmesį patrauks ir turistų palankiai vertinami kurortai, ir puikiai visame pasaulyje žinomi miestai.

Auksinių kopų kurortas Bulgarijoje

Auksinės kopos

Tai – pats didžiausias bei vienas populiariausių šios šalies kurortų. Ypatingas dar ir tuo, jog yra nacionalinio parko teritorijoje. Vasaros mėnesiais sulaukiama daugiausia turistų, o temperatūra siekia 26 – 29 laipsnius šilumos. Gegužę ir rugsėjį orai vėsesni, temperatūra siekia apie 22 laipsnius šilumos. Kaip vienas didžiausių ir svarbiausių kurortų šalyje, gali pasiūlyti vieną kokybiškiausių turizmo infrastruktūrų jūsų poilsiui. Turiningam laisvalaikiui užtikrinti – žymūs lankomi objektai:

Šv. Jono babtisto bažnyčia – pačiame kurorto centre, sužavės išskirtine architektūra bei gausiai puoštu interjeru.

Šventosios Trejybės vienuolynas – turintis ir kitą pavadinimą – Aladzhą. Ypač vertinamas dėl unikalios išvaizdos, ypatingų meninių sprendimų, gausiai dekoruotų freskų. Be to, įrengta apžvalgos aikštelė, nuo kurios atsiveria puikūs viso kurorto vaizdai.

Čiflikos parodų kompleksas. Jį surasite kurorto priemiestyje. Turėsite galimybę aplankyti ne vieną ekspoziciją ir susipažinti su anksčiau gyvenusių žmonių buitimi, ūkininkavimo ypatumais, paragauti tradicinių bulgariškų patiekalų ir gardaus puikios kokybės vyno.

Albenos kurortas Bulgarijoje

Albena

Jei svajojate apie balto smėlio paplūdimius bei ramų poilsį vaizdingoje vietovėje, Albena – ypač taiklus pasirinkimas. Beje, šis kurortas ypatingas dar ir tuo, kad turi Mėlynosios vėliavos apdovanojimą, kuris suteikiamas už ypatingą pakrančių švarą bei priežiūrą. Be to, ši vietovė puikiai tinka ir tuo atveju, jei norite iš arti pamatyti, kaip vyksta tradicinės bulgarų vestuvės – turėsite progą sudalyvauti visai tai iliustruojančiame spektaklyje. Čia sudarytos puikios sąlygos ir tiems, kurie mėgsta sportą – veikia stadionai, baseinai, žirgynai, galimas vandens slidžių sportas.

Vulgarijos kurortas Šv. Konstantinas ir Elena

Šv. Konstantinas ir Elena

Šis kurortas – vienas seniausių. Dar 1908 metais čia atvykdavo daugybė turistų tam, kad pasimėgautų poilsiu sanatorijos ir puikiai praleistų laiką prie jūros. Išliko populiarus iki šių dienų, tad kasmet lankomas tūkstančių turistų. Gaivus kalnų oras, galingos vandens versmės, švari jūra, požeminiai mineraliniai vandenys, platus sveikatinimosi procedūrų pasirinkimas – visa tai traukia žmones, norinčius atgauti jėgas, pagerinti fizinę būklę, atrasti dvasinę ramybę. Puikiai tinka poilsiui su mažamečiais vaikais, senjorais. Lankomos vietos:

Šv. Konstantino ir Elenos vienuolynas – pagal šią vietą pavadintas ir kurortas. Įkurtas 18 amžiuje, romėnų imperatoriaus Konstantino I ir jo motinos imperatorienės Elenos garbei.

Euksinogardas – įspūdingo grožio karališkieji vasaros rūmai bei parkas. Čia susilieja prabanga, elegancija, puikus skonis ir išskirtinis žavesys. Gausiai lankomas turistų.

Saulėtas krantas

Atvykę į Saulėtąjį krantą, turėsite galimybę ne tik mėgautis Juodosios jūros teikiamais malonumais, bet ir grožėtis Stara Platinos kalnų masyvo vaizdais. Čia taip pat gausu puikiai prižiūrėtų, švarių ir tvarkingų paplūdimių, be to, kurortas nuolat auga. Ypač dėmesio vertas vandens parkas Action Aqua Park – jame daug įvairių vandens pramogų bei mini barų. Liks sužavėti ir suaugusieji, ir mažieji. Taip galėsite išbandyti ir kitas ekstremalias pramogas: buriavimą, šuolį parašiutu ant vandens, parasparnius.

Pomorie kurortas Bulgarijoje

Pomorie

Dar – vienas kurortas, į kurį verta patraukti, jei svajojate apie kokybiškas, malonias atostogas, svetingą vietinių būdų. Čia surasite ir puikaus grožio ežerą, kurio pakrantė lyg magnetas traukia laukinius paukščius, vėžlius, smulkius gyvūnus. Beje, svarbu pabrėžti šios kurortinės vietovės ypatybę. Tai – ramybė bei maksimali galimybė atsipalaiduoti. Taigi, jei jau seniai ieškote vietos ramiam, kokybiškam poilsiui, norite atgauti fizinę bei dvasinę ramybę, Pomorie puikiai tiks. Miestelio paplūdimys siekia net 5 km, todėl kiekvieną atostogų dieną galėsite praleisti vis kitoje paplūdimio vietoje.

Nesebaras Bulgarija

Nesebaras

Vos už 2 km nuo Saulėtojo kranto jūsų laukia įspūdingasis Nesebaras, kuris ypač mėgstamas bei vertinamas dėl unikalaus ir romantišką nuotaiką skleidžiančo senamiesčio. Pastarasis netgi yra įtrauktas į pasaulinį UNESCO paveldo sąrašą ir vadinamas miestu – muziejumi. Taigi, galite būti tikri – vaizdai, kuriuos čia išvysite, įsimins visam likusiam gyvenimui.

Šv. Vlasas Bulgarija

Šv. Vlasas

Vienas naujausių kurortų Bulgarijoje, tad, jei mėgstate modernumą bei šiuolaikiškus sprendimus. Šv. Vlasas puikiai tiks jūsų atostogoms. Beje, šis miestelis yra idealus pasirinkimas ir tiems, kurie mėgsta kalnų vaizdus. Čia jų – apstu. Moderni turistams skirta infrastruktūra užtikrins aukščiausio lygio atostogas, o, jei nusprendėte save apdovanoti prabangiu pirkiniu, tai tikrai turėsite galimybę jį įsigyti Šv. Vlase, mat čia veikia prieplauka, kurioje galima ne tik išsinuomoti, bet ir įsigyti prabangių jachtų.

Obzoras Bulgarija

Obzoras

Tarp Varnos ir Burgaso – dar viena puiki vietovė jūsų atostogoms. Tai – dar viena vieta tiems, kurie savo laisvalaikio neįsivaizduoja be puikių paplūdimių ir kalnų vaizdų. Daugiausia turistų sulaukiama vasarą, šiek tiek mažiau – rugsėjo mėnesį. Svečiuodamiesi būtinai aplankykite šias vietas:

Emino kyšulys – nutolės per 14 km nuo Obzoro, vienas įspūdingiausių gamtos kūrinių.

Iraklio paplūdimys – įvardijamas kaip vienas gražiausių paplūdimių šioje šalyje.

Byalos miestelis – už 5 km esanti vietovė ypatinga tuo, jog turi net 6244 m ilgio paplūdimį.

Sofijos miestas Bulgarijoje

Sofija

Svečiuojantis Bulgarijoje, verta suplanuoti ir kelių dienų išvyką į sostinė Bulgariją. Joje gausu objektų, kurie ne tik verti jūsų apsilankymo, bet ir įsimins ilgam.

Nacionalinis gamtotyros istorinis muziejus. Nacionalinis gamtotyros istorinis muziejus puikiai žinomas visoje Europoje. Jis apibūdinamas kaip daugiausiai eksponatų turintis Balkanų pusiasalio muziejus. Puikiai tiks tiems, kas domisi gamta, mokslu, gyvūnais ir augalais.

Šv. Georgo rotonda – mažas raudonų plytų apvalus statinys, ortodoksų bažnyčia, įtraukta į UNESCO pasaulio kultūros paveldo sąrašą. Įspūdingumo šiam pastatui suteikia ir faktas, kad jis ra įsikūręs šios šalies Prezidentūros kiemelyje.

Sofijos Universiteto botanikos sodas. Jei mylite gamtą ir norite per gyvenimą išvysti kuo daugiau skirtingų augalų, nepraleiskite galimybės apsilankyti Sofijos Universiteto botanikos sode. Šis sodas yra ypatingas tuo, kad jame yra daugiau nei 1500 rūšių išskirtinių augalų.

Daktaro sodo kampelis. Vienas lankomiausių objektų visoje sostinėje. Puikus pasirinkimas norintiems pasyvaus poilsio ir gražių vaizdų – išskirtinių rūšių gėlės, augalai, skulptūros.

Varnos miestas Bulgarijoje

Varna

Varna – trečiasis pagal dydį šios šalies miestas, kurį taip pat verta aplankyti, jei atostogaujate Bulgarijoje. Nors paprastai didmiesčiai yra įsivaizduojami kaip verslo traukos centrai, nepaisant savo dydžio, Varna šiandien yra įvardijama kaip vienas patraukliausių bei moderniausių kurortų. Be to, nepaisant, jog čia galite rasti viską, ko reikia jūsų puikiam poilsiui (daugybė viešbučių, tradicinio maisto restoranų, kavinių, barų, naktinių klubų, pramogų centrų), būtina paminėti, jog čia vyksta ir garsūs baleto festivaliai, tokie kaip Auksinis delfinas ar bulgarų kino festivalis Auksinė rožė. Taigi, jei atvyksite laiku, turėsite galimybę sudalyvauti išskirtiniuose, visai šaliai svarbiuose renginiuose. Taip pat aplankykite ir šiuos objektus.

Romėnų pirtys – nors šis statinys, o tiksliau – jo liekanos, ir yra vadinamos pirtimis, pasirodo, kad tikroji šio statinio paskirtis mokslo atstovams išliko neaiški iki šių dienų.

Norų tiltas – tai dar viena vieta, kurioje tiesiog privalote apsilankyti tuo atveju, jei svečiuositės Varnoje. Legenda byloja, kad jei eidami šiuo ypatingu tiltu sugalvosite norą, tai jis būtinai išsipildys.

Šv. Anastasijos bažnyčia suteiks galimybę pasigrožėti išskirtinės išvaizdos freskomis bei mozaikomis.

Šventosios mergelės dangun ėmimo katedra – statinys, kurio statybos truko net 6 –erius metus. Šiandien įvardijamas kaip vienas patraukliausių bei labiausiai lankomų religinių objektų.

Varnos archeologiniame muziejuje – net 32 salės. Jei norėsite su eksponatais susipažinti nuodugniau, tam teks paskirti kone visą dieną.

Bulgarijos miestas Burgasas

Burgasas

Ketvirtasis pagal dydį šios šalies miestas Burgasas – dar viena puiki vieta jūsų atostogoms. Šiandien Burgasas yra įvardijamas kaip patrauklus ir šiuolaikiškas kurortas, į kurį kasmet atvyksta tūkstančiai turistų. Čia surasite ne tik ištaigingus viešbučius, bet ir maitinimo įstaigas, siūlančias paragauti tiek vietinių, tiek kitų šalių virtuvių patiekalų, taip pat puoselėjimas SPA bei vyno turizmas. Taigi, jei neįsivaizduojate savo gyvenimo be SPA malonumų ir be kokybiško gardaus vyno, akivaizdu, jog tikrai verta užsukti į Burgasą. Be to, čia gausu įvairių parodų, todėl, turėsite puikią galimybę jas aplankyti (iš anksto pasidomėkite, kada jos vyks ir ką galėsite pamatyti jų metu). Dar kelios vietos, kurias taip pat vertėtų aplankyti, yra:

Švyturys. Nors priėjimas prie statinio yra ribojamas (juo galėsite grožėtis tik iš prieplaukos ar paplūdimio), vaizdas iš tiesų yra vertas to, kad jį pamatytumėte. Kaip teigia senovinė legenda, šis švyturys miestą saugo nuo visų negandų.

Prieplauka – nesvarbu, ar ankstyvą rytą, ar vėlų vakarą, čia niekada netrūksta žmonių. O ar galėtų būti kitaip – juk iš čia atsiveria iš tiesų puikūs vaizdai.

Regioninis Burgaso istorijos muziejus – čia raiste įvairių rūšių eksponatų. Muziejus išsidėstęs per kelis pastatus.

Pagrindinė gatvė. Na, ir, žinoma, nepraleiskite progos apsilankyti pagrindinėje gatvėje, kuri, galbūt, primins garsiąją Basanavičiaus gatvę mums puikiai pažįstamoje Palangoje.

Akivaizdu, kad norintieji atostogauti Bulgarijoje, turi puikų pasirinkimą. Na, o pabaigai belieka tik pridurti, kad nepaisant to, kurioje Bulgarijos vietovėje atostogausite, būtinai įsigykite ir puikaus bulgariško vyno, o taip pat dėl savo išskirtinių savybių ypač puikiai vertinamo Bulgarijos rožių aliejaus bei jo gaminių.